AKTIVITY NAŠICH DETÍ

január 2018

Karneval

Zverejnené v AKTIVITY

No akéže by to boli fašiangy bez poriadnej fašiangovej zábavy? Preto sme sa aj my rozhodli ukončiť toto najveselšie obdobie roku svojim tradičným fašiagovým karnevalom. Karnevalom sme žili celý týždeň. Pani učiteľky s deťmi zhototvovali rôzne škrabošky, vyrábali koláčiky a ozdobili škôlku a triedu pestrofarebnými girlandami a balónmi. Až konečne prišiel deň 26. január, kedy sa celá škôlka premenila na rozprávkovú krajinu v ktorej sa stretli takmer všetky rozprávkové bytosti  - princezničky, kráľovné, piráti, kovboji, klauni, ale aj rôzne zvieratká. Masky súťažili, spievali, tancovali a hodovali. Odmenou pre deti bol bublifuk a chutné a krásne mafiny, ktoré nám upiekla a sponzorovala pani Kaščáková - za čo jej patrí veľká vďaka. Veru bol to vydarený a veselý karneval.

Čítať ďalej...

Karneval

Zverejnené v AKTIVITY

No akéže by to boli fašiangy bez poriadnej fašiangovej zábavy? Preto sme sa aj my rozhodli ukončiť toto najveselšie obdobie roku svojim tradičným fašiangovým karnevalom.Karnevalom sme žili celý týždeň. Pani učiteľky zhotovovali rôzne škrabošky, vyrábali koláčiky a škôlku ozdobili pestrofarebnými girlandami a balónmi. Až konečne prišiel deň 26. január, kedy sa celá materská škola premenila na rozprávkovú krajinu, v ktorej sa stretli takmer všetky rozprávkové bytosti - princezničky, kráľovné, piráti, kovboji, klauni, ale aj rôzne zvieratká. Bola to riadna zábava. Masky súťažili, spievali, tancovali a hodovali. Odmenou pre deti bol bublifuk, chutné a krásne mafiny, ktoré nám upiekla a sponzorovala pani Kaščáková - za čo jej patrí veľká vďaka. Veru bol to vydarený a veselý karneval.

Čítať ďalej...

Kŕmenie lesných zvierat

Zverejnené v AKTIVITY

Tak ako v zime pomáhame vtáčikom a prikrmujeme ich na školskom dvore, ani na lesné zvieratká sme tento rok nezabudli. Detičky si priniesli rôzne dobroty pre lesné zvieratká a spoločne sme ich zaniesli k lesu, aby si zvieratká pochutitli a nezahynuli v zime od hladu.

Čítať ďalej...

Divadelné predstavenie "Danka a Janka"

Zverejnené v AKTIVITY

V pondelok 22.januára 2018 sme spolu s deťmi navštívili zasadačku obecného úradu, kde nám herečky z Divadla na predmestí zahrali rozprávku - "Danka a Janka". Predstavenie bolo úžasné, veselé, náučné a "Danka s Jankou" vtiahli do deja nielen deti, ale aj pani učiteľky.

Čítať ďalej...

Deň v znamení modrej farby

Zverejnené v AKTIVITY

Podobne ako tomu bolo v jeseni aj v zimnom období sme si v našej škôlke urobili "Deň v znamení - modrej farby".  Všetci sme prišli v tento deň oblečení v modrej farbe. Deťúrence od rána vyrábali, kreslili, maľovali, lepili, vystrihovali, tvorili snehové vločky, zasnežené krajiny a všeličo možné súvisiace s ročným obdobím zima z čoho mali veľkú radosť. Už sa tešíme na nasledujúci jarný - zelený deň.

Čítať ďalej...

Nová rozprávka o Perinbabe

Zverejnené v AKTIVITY

K Vianociam neodmysliteľne patrí rozpávka o Perinbabe. Videli ju naši starí rodičia, rodičia, ale napriek svojmu veku dokáže osloviť aj dnešné deti. Preto sme aj my v predvianočnom čase prijali pozvanie na hudobno - tanečnú rozprávku s pesničkami na motívy rozprávky Ľubomíra Feldeka, v ktorej láska zvíťazí nad ľudskou zlobou a závisťou.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála